duminică, 3 aprilie 2016

- Idei, personalitati, teoreme, lucrari,.. ale altor oameni putin apreciate si evidentiate

-    Nivelele Critice din Procesele de Dezvoltare ale Sistemelor Biologice  
Alexei Viktorovici Jirmunskiǐ, Victor Ivanovici Kuzǐmin


  http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t38-nivelele-critice-din-procesele-de-dezvoltare-ale-sistemelor-biologice-a-v-jirmunskii-v-i-kuzimin


Nivelele Critice din Procesele de Dezvoltare ale Sistemelor Biologice 
Alexei Viktorovici Jirmunskiǐ, Victor Ivanovici Kuzǐmin

Acad. de Stiinte a URSS
Centrul Stiintific Extrem Orient
Institutul de Biologia Marii
Moscova, 1982 "


In linii mari  biologul rus A.V. Jirmunskii si cu matematicianul V.I. Kuzmin a presupus existenta unei legi universale care daca se defineste corect un anumit sistem cu elementele sale (eu spuneam grup), istoria evolutie a acestui sistem este aceeasi indiferent de loc, timp,..



-  Factorii cosmologici in procesele aleatoare

Simon Shnoll




<comentariile mele privitor la teorie>   Daca corect eu am inteles, procese aleatoare nu exista. Pentru fizica cuantica si conceptul Copenhaga tema buna de invatat.. Din experimente rezulta caci rezultatul experimentului (masuratorii,...) depinde de gravitatie sau mai corect spus de intensitatea si sau interferenta undelor gravitationale.
De ce se intimpla asa nu am (poate depinde de dilatatia temporara, poate cind vom experementa la viteze diferite  experimentele deasemenea sa dea rezultate neasteptate ?!) idee, uimitor e experimentul cela cind au indreptat tubul cu particule alfa in directia Stelei Polare , iar rezultatele au fost si mai surprinzatoare, ba as spune deloc prevezibile de catre matematica.
Eu foarte as vrea sa experimentez, ideea lui Bean de a construi o asa masina care sa puna in practica distributiile Gauss https://en.wikipedia.org/wiki/Bean_machine

 


1. Pentru a avea o precizie si acuratete foarte sporita as dori chiar sa se  faca experimentele in incaperi cu aceeasi temperatura, presiune, umeditate, cu un numar urias de bile, cue, distributii dar in timp diferit si de vazut daca se respecta periodicitatea (acelor abateri).
2. Cel mai importanta modificatie in masina Bean cred ca e aceea caci "cupa"  unde se pun bilele pina a se da start sa nu aiba forma conica, ci tubular-cilindrica aceasta va sproi extrem de mult precizia si acuratetea proceselor "aleatoare". Deoarece in anumite cazuri atunci cind bibelele au o aranjare anumita in "cupa" pina a se da startul, deja rezultatul e dependent de aceasta aranjare, in cazul tubului pentru orice experiment conditiile sunt aceleasi.
3. Masina Bean sa fie pe un plan inclinat fata de Pamint cit posibil mai mult, acesta iarasi cu scopul de a spori acuratetea experimentului. Poate- poate ca sa ajungem sa fim capabili in asa mod sa fie in stare masina sa ne prezinte existenta fluctuatiilor gravitationale.





- Vasile Suceveanu

Printre altele, el mi-a spus caci ar fi gasit o demonstratie mult mai simpla a teoremei lui Fermat si ar fi gasit o demonstratie a infinitatii numerelor gemene.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu